joi, 14 februarie 2008

"We All Deserve To Die"


E Valentine's Day.Ziua indragostitilor mai pe romaneste.S-a lasat seara si s-a facut frig.Ascult Nirvana,lucru ce nu l-am mai facut de vreo 3 ani decat din an in Pasti(pe bune).Inainte de a da drumul la winamp(il tin legat intr-un folder parolat) ochii mei s-au lasat lipiti de ecran(i-am dezlipit intre timp) in timp ce am urmarit Sweeney Todd.Sa existe un film mai potrivit de vizionat de Valentine's ?



Voi incepe cu o fraza celebra in lumea filmului:"Here's Johnny!!!!".E din "The Shinning".Iar Johnny Depp este foarte tare.Asta da actor talentat.Parca nici nu-l recunosc.Si a jucat asa frumos.A fost bestial si in "Pirates of the....".Insa acum chiar m-a impresionat.Atentie devoratoarelor de Depp!Luati soundtrack-ul fiindca monsieur canta si are o voce cu care sigur va va vraji:))


Recunosc ca mi-a placut foarte mult ideea filmului,dincolo de partea emotionala si emo:))
Ideea ca oamenii se cam mananca intre ei e veche,dar inca valabila.Si avem o placere perversa in a face asta in societatea in care traim.Canibali inumani care prefera mai ales placintele.



Placintele cu carne sunt foarte bune.Insa nimic nu bate placintele din acest film. Vorba aia:
"Man devouring man my dear,
And who are we to deny it in here?"



Imaginea este foarte fain realizata.Un tablou in miscare(suna prea elogios poate).Arata negura existentei noastre efemere si neinteresante.Asa ca de ce sa nu mai coloram putin tabloul asta in rosu?Pana la urma:"demons are prowling everywhere".

E o atmosfera foarte faina in tot filmul.Culoarea aduce un mare plus.O cromatica asa sensibila gadila un pic nervii nostri optici atrofiati de toate tampeniile care le vedem zilnic.Nu cred ca e neaparat macabru.Doar o alta viziune care ne mai aduce aminte de lucruri "umbrite".


Am reusit sa suport cantatul.De fapt nu m-a deranjat.Nu pot sa zic ca imi plac musical-urile.Insa imi place asta.Depp are o voce faina,dupa cum am spus mai sus ,adresandu-ma deppeshtelor.

Deoarece au fost combinate atatea elemente musical+morbid+megacromatic+ultrascenariu+gigaactori=superb.
Ideea filmului bate spre tragic.Dar si viata e destul de tragica(NU VORBESTE COBAIN DIN MINE!!!).Asa ca,in loc de o spalare cu apa rece,vedeti filmul.


In final, filmul e frumos.Are o latura rosiatica ,dar asta e doar o nuanta.Johnny este la 100% randament. Va intreabati ce se intampla cu Sweeney?Ei,vorba cantecului:"Baby join me in death".Pentru cand si cum vedeti filmul.