marți, 31 martie 2009

Spre orbire


Cu ceva ani in urma,in trecuta vreme a liceului,am dat peste Firma.La vremea aia ,a fost ca un fel de revelatie muzicala romaneasca:suna bine,versuri faine in limba romana care se potriveau cu muzica.In sfarsit,chipurile,ma aratam multumit de o trupa romaneasca care nu se chinuia sa fie ceva prea englezesc ,pierzand din originalitate.Apoi ,am cam uitat de ei,spre rusinea mea....


I-am vazut revenind in 2007,cu albumul "Exit".Abia azi l-am ascultat complet.

Suna bine,dar ceva parca s-a pierdut.S-a lucrat profesionist,doar ca parca s-a pus prea mult accent pe a crea ceva care sa exporti afara(bravo baietilor ca au fost nominalizati la VMA!).

Nu am mai simtit versurile alea intunecate si atmosfera aia un pic claustrofobica.Nu stiu exact ce s-a intamplat:au disparut melodille alea ca "Alma","Nimeni" si "La orbire"( le ascultam non-stop).


Pana la urma ,nu are rost sa scoti acelasi album de doua ori si trebuie sa evoluezi spre ce iti convine tie."Exit " e un album bun pentru piata romaneasca,care insa e sub nivelul albumului "La orbire".Vom vedea ce va mai urma,ce vor mai face baietii astia pe viitor.